Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A masszázskádak tisztítása sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

A masszázskádak tisztítása sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

 

Egy fürdőszoba kialakításakor rengeteg szempontot kell figyelembe venni. A színeken és formákon túl nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő minőségű termékek kiválasztására is, hiszen meghibásodás esetén nem egyszerű cserélni vagy javítani semmit. Szinte biztos, hogy bontással, kellemetlenséggel és plusz költségekkel jár.  A minőség és design kiválasztása után azonban általában a nők a választott szaniterek tisztíthatóságát is górcső alá veszik.

Nem kell mindent súrolni 

Bizony nagyon fontos szempont, hogy egy fürdőszoba és annak minden tartozéka, berendezése könnyen és alaposan tisztítható legyen. Egy lakásban,házban talán a fürdőszobában van a legnagyobb hangsúly a higiénián, a fertőtlenítésen és a tisztaságon.  A fürdőszobai tisztításhoz pedig tengernyi tisztítószert és eszközt találunk már az áruházak polcain. Igyekszünk mindig a legerősebbet, leggyorsabbat és leghatékonyabbat választani, pedig bizonyos fürdőszobai felületeken könnyedén kárt tehetünk maró és súroló anyagok használatával. Akril kádat például kifejezetten tilos dörzsi szivaccsal és súrolószerrel kezelni. Bár egy igen kemény és tartós anyag, a felületét sajnos meg lehet karcolni, ha nem megfelelően tisztítjuk.

Ajjaj, az a sok fúvóka

Nézzük a masszázskádakat. Első ránézésre egy rutinos háziasszony azonnal a fejéhez kap, ajjaj, itt ez a sok fúvóka, hogyan fogom ezt tisztítani, fertőtleníteni? Sőt, aki egy kicsit utánanéz, vagy utána kérdez, találkozhat azzal a tévhittel, hogy a masszázskádak csőrendszerét kifejezetten nehéz tisztítani. Nos, ez ma már egyáltalán nem igaz. Sok-sok évvel ezelőtt, az első masszázsrendszerek megjelenésekor valóban előfordult, hogy a csövekben lerakódott a szappan és koszmaradék, majd amikor elindították a rendszert, ez a felgyülemlett lerakódás a fürdővízben kötött ki. Szerencsére ez a probléma már teljesen a múlté!  Ma már önürítős fúvókák és íves csővezetékek biztosítják a teljes higiéniát. Ráadásul sem a csőrendszer, sem a fúvóka semmilyen karbantartást vagy tisztítást nem igényel. 

Pofon egyszerű

A fúvókák és az egész masszázsrendszer tisztítása tehát pofon egyszerű, ugyanis semmit nem kell csinálnod vele otthon. Magától működik a tisztítás és karbantartás is. A higiéniát maximalizálhatod egy O³ ózonos fertőtlenítő és ózonterápiás készülék beszerzésével is.  Arra azonban nagyon figyelj oda, hogy nem csak az akril felületet nem szabad dörzsölni, a fúvókák krómozott felületét is csak karcmentes tisztítószerrel szabad kezelni.  Vízkőoldásra például célszerű valamilyen természetes, ecetes szert használni.